Hoppa till sidans innehåll

Sociala medier


Policy för Sociala medier

 

Sociala Medier

Med sociala medier menas till exempel bloggar, hemsidor, Facebook, Twitter, Youtube osv.

I sociala medier har medlemmar, ledare och förtroendevalda möjlighet att marknadsföra Kalix Bandy som förening och stärka vårt varumärke och skapa kontakter och kommunicera.

Kommunikation över internet innebär också risker för Kalix Bandy då det som skrivs kan få stor spridning och vara svårt att stoppa.

Syftet med denna policy är att medlemmar, ledare och förtroendevalda ska få riktlinjer så att sociala medier används på ett positivt sätt, och att det ger fler möjlighet att hitta till Kalix Bandy och vår verksamhet.

 

Användandet

Kalix Bandy ser positivt på användandet av sociala medier. Våra medlemmar, ledare och förtroendevaldas engagemang i sociala medier sprider vårt budskap och stärker vårt varumärke. Det stärker också bilden av organisationen som öppen och tillgänglig.

Du som person och din medverkan i sociala medier påverkar inte bara bilden av dig själv utan också bilden av Kalix Bandy. Du är alltid personligt ansvarig för sådant du publicerar på eget initiativ oavsett om publiceringen skett i egenskap av medlem, ledare eller förtroendevald eller privat.

Vi eftersträvar en sund och frisk fysisk- och psykosocial föreningsmiljö där förtal, förolämpningar eller mobbing av med/motspelare, ledare, domare eller andra intressenter inom Bandyn inte får förekomma och då inte heller på sociala medier.

Förhållningsregler 

  • Visa respekt. Vi använder aldrig mobilkameror eller kameror i omklädningsrummen utan tillåtelse.
  • Kommentera aldrig någon nedsättande. Kommentarer baserat på en persons religion, kön, sexuella läggning eller etnicitet är inte acceptabelt.
  • Att publicera och kommentera online är aldrig privat. Det du publicerar kan för all framtid finnas på Internet. Tänk efter före!
  • Var alltid korrekt och använd sunt förnuft. Även om ditt svar är riktat till en viss person kommer det att läsas av många andra.
  • Respektera dina kamraters integritet – använd inte deras kunnande och referera inte till en viss person utan att informera denne.
  • Använd aldrig andras material utan tillåtelse och ange källan och följ de upphovsrättsliga regler som gäller.
  • Tänk på att länkar kan uppfattas som en rekommendation från Kalix Bandy.
  • Beakta personuppgiftslagens, PUL, regler genom att vara noga med att personuppgifter behandlas på ett korrekt sätt. Detta innebär bland annat att inte publicera kränkande personuppgifter och att ta bort kränkande personuppgifter.
  • Debatter på Facebook och andra sociala medier ska ha högt i tak, men personliga påhopp, mobbning, ryktesspridning, spekulationer eller annan medveten publicering av felaktig information ska inte förekomma. Ibland är det bäst att ignorera en åsikt och inte skänka den trovärdighet genom att svara.
  • Vid alla frågor och diskussioner som rör ren fakta hänvisa till Kalix Bandys kansli, www.kalixbandy.se  eller Kalix Bandys styrelse.

 

Dokumentet godkännes av Kalix Bandys styrelse 22 september 2015

Uppdaterad: 14 OKT 2016 12:06 Skribent: Anette Söderlund
Epost: This is a mailto link

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Andelslotteri

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Swish

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

   Elitrapport

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 Svenska Spel
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
svea2_190x150
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sisu
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Postadress:
Kalix BF - Bandy
Vintervägen 13
95261 Kalix

Kontakt:
Tel: 0923-771 85
Fax: 0923-120 65
E-post: This is a mailto link

Se all info