Ledarinformation 2017/18

Medlemsavgift:

200 kr för enskild, 300 kr för familj.

Deltagaravgift:

En avgift per familj betalas även om man som förälder är ledare i barnets lag.

Reseavgift:

Vid resor med en övernattning erläggs en avgift för resan á 400 kr/person.

Vid resor med två övernattningar erläggs en avgift för resan á 600 kr/person.

Ledare som åker med på resa behöver inte betala reseavgiften.

Undantag för reseavgift gäller för max 3 ledare/lag.

Ledare betalar reseavgift för sitt barn. Om ledaren har flera barn i gruppen betalas bara för ett barn.

Ledarnas uppgifter:

* Närvarorapportering – mycket viktig, ger bidrag till föreningen. Måste skötas och lämnas in i tid. Period 1/7-31/12 lämnas in senast 15/1. Period 1/1-30/6 lämnas in senast 15/7. Lämna gärna löpande.

* Ordna föräldramöten och utse föräldragrupp. Viktigt!

* Läsa mail och delge övriga ledare/spelare/föräldrar inom gruppen.

* Delegera administrativa arbetsuppgifter till föräldragruppen (t.ex fikalista, lotterier, reseplanering med kansliet, ekonomiuppföljning, försäljningar, m.m)

* Ansvarar för att rutiner gällande resor i föreningens krishanteringsplan efterlevs, se krishanteringsplan kapitel 3.

* Beställa domare till matcherna för U14 och yngre. Ungdomsdomare utbildas.

* Andra sysslor kan uppkomma.

Övriga uppdrag:

Ledare med barn i föreningen jobbar i övrigt precis som de andra föräldrarna med lottförsäljning, arbete på a-lagsmatcher, andra försäljningar av olika slag mm.

Se föräldrar info bladet.

Egna kassor:

Inga egna kassor får förekomma i lagen.

Vid varje försäljningstillfälle ska kassorna från t.ex. fikaförsäljning vid hemmamatch redovisas första vardagen efter match på kansliet.

All lottförsäljning och övrig försäljning måste redovisas till föreningen.

Det lag som är med vid olika försäljningar t.ex. vid a-lagets hemmamatcher, lotterier mm får dess vinst insatt på respektive konto.

Ersättningar:

Ledare som avser att kräva ersättning (förlorad arbetsförtjänst) i samband med bortamatch ska lämna in ansökan i god tid före varje tillfälle. Krav i efterskott beviljas ej.

Varje ansökan bedöms enskilt. I första hand reser ledare som är schemalagt lediga. Bedömning görs även över behovet av antalet ledare på resan.

Tänk på att ni vid varje resa redan erhåller en form av ersättning när ni ej betalar respeng för er som ledare.

Ekonomi:

Grundprincipen är att alla ungdomslag ska vara självbärande, dvs i möjligaste mån uppnå ett nollresultat, dock görs undantag för de äldre ungdomslagen med dyra resekostnader. Budget upprättas årligen för varje lag och lagets ansvar är att klara det budgeterade resultatet.

Inköp:

Samtliga inköp ska gå via kansliet Anette W. Där får ni en rekvisition för önskat inköp. Kansliet gör behovsprövning och tar vid behov kontakt med styrelsen för godkännande.

Sponsring:

Om någon vill sponsra ert lag går det säkert bra men ni måste först kontakta Anette W på kansliet. Många sponsorer har ett sponsorkontrakt där det ingår vissa saker. Därför är det bättre att först kolla upp om det finns ett avtal.

Marknadsföringskommittén tar beslut.

Kalix den 2017-09-21