partners-in-top

F17 klara för semifinal

Klockan slår 05.15 och det är samling på FOMAB arena, dags för avfärd mot Umeå och det sista avgörande sammandraget i F17. En avgörande helg då 3 lag slåss om det två resterande platserna till semifinalerna. Och denna helg hade mycket att erbjuda. Denna lördag hade vädergudarna bestämt sig för att det skulle regna och snöa om vartannat.

Den första matchen blir en regn match med inslag av snö. En match som, står och väger tills Uppsala hittar ett hål i det gula stängda försvaret och det är genom kvicke Lina Alsen. De gula fortsätter jobba men får ingen utdelning på lägena, Uppsala får en hörna och den hittar en väg genom de gula. Slut resultat 0-2.

En tung förlust där vi hade chanserna men orkade inte riktigt. Nu med lite vila är det dags för match nr 2 och denna mot Stockholmarna i grönt – Hammarby. Och nu valde vädergudarna att det skulle falla vitt från himlen. De gula går ut med en bra driv och en känsla att vinna tillsammans. För en sak har det alla gemensamt, de är genomblöta från förra matchen.  I minut 2 så hittar Ida Sandin nätet och det står 0-1 på tavlan. Och efter det rasar målen in, 4 av Tanja Illarionova. När domaren blåser av matchen är vi fortfarande med i toppstriden.

Dags för lite välbehövlig mat och sömn för att ladda om batterierna inför två otroligt tuffa matcher. Under maten kan man läsa av att det är en positiv stämning i laget, många skratt och många leenden, det lovar gott för morgondagen.

Tidig uppstigning ännu en gång då vi spelar dagens första match och det är mot Spånga/Rättvik som leder tabellen. Ett lag vi föll mot i första sammandraget i Uppsala med 2-7. Denna match kommer det gula kollektiva arbetet att spela en stor roll. Det är Spånga som kommer att göra det första målet efter 16 minuter genom Saga Hartley, ett mål där vi för bara 1 sekund tappar lite i vårat försvar. Men 2 minuter efter SBBK gör sitt mål är våran Emma Lambertsson framme och dunkar in ett långskott på ett frislag. Efter det tar det fram till minut 23 då vi har ett mål av Tanja, ett skott utanför straffområdet. Vi spolar fram bandet till ställning 2-4 till de gula när domaren blåser straff till SBBK en situation som drar ut på tiden och förargar de blåa laget då våran hejarklacks trummande får straffskytten att darra och skjuta långt över. I matchens slut minuter får Spånga en reducering men tiden räcker inte till och när domaren blåser av matchen står de gula som segrare och allt som krävs nu är vinst eller oavgjort mot Umeå i sista matchen.

Dags för sista matchen för helgen och vi marscherar ut med en hunger i blicken och kol under ögonen till en otroligt solig bandyplan. En match som kommer bjuda på det mesta. Det är en jämn match som startar med chanser åt båda hållen. Men det är de gula som sätter första bollen 1-0 Tanja. 4 minuter senare svarar Umeå med ett mål av Tyra Grönlund. Men mera mål kommer det att bli från de gula för Emma Lambertsson ger Kalix ledningen igen i matchminut 14. I den 20 matchminuten utökar dom gula den med en snygg hörnvariant från höger målet signerat Tanja som sprättar upp den i nättaket inspelad av Thilde Nilsson. Det blir dock en nervkittlande avslutning då Umeå kommer tillbaka och gör 3-2 och 3-3. Men ute på tilläggstiden får vi ett inslag på halva Umeås planhalva och då kliver hon fram, Thilde Nilsson, med en fantastisk långboll som hittar sig in bakom Umeåmålvakten, så med ingen tid kvar vinner Kalixbandy/Ljusdal och placerar sig på andra plats i tabellen på 12 poäng, samma poäng som Spånga/Rättvik.

Denna helg visade vi upp ett otroligt moget försvarsspel där vi endast vid några tillfällen fallerar men överlag en otroligt fin bandy helg som bjöd på mycket sång och skratt. En stor applåd till tjejerna och en ännu större till de supporter som följde med laget till Umeå både från Kalix men även från Ljusdal för att heja fram tjejerna till en semifinalplats.
Semifinalerna kommer att spelas i Ljusdal den 29/2 och 1/ 3 mot Surte/Kareby.
Signerat:Ledarna Kalix/Ljusdal F17 #kaldal