Hoppa till sidans innehåll

Pressmedelande 170629

2017-06-30 09:02
Kalix Bandys lagkapten har förlängt och föreningen presenterar också ett nyförvärv samt förändringar i truppen.
  • Uppdaterad: 2017-06-30 09:20

Olov Englund

Kalix Bandy är glada över att kunna meddela att vår lagkapten Olov Englund har bestämt sig för spel med Kalix Bandy kommande säsong. Olov har varit hårt uppvaktad av andra föreningar och vi är mycket nöjda över att han blir kvar i vår förening. Olov är en av våra viktigaste spelare och den som styr mycket i vårt defensiva spel. Med 87 landskamper, 9 VM turneringar (3 VM-guld), 4 SM finaler inkl 2 SM-guld så är Olov minst sagt en erfaren och meriterad spelare.

Alexey Sadovskiy

Kalix Bandy har skrivit kontrakt med Alexey Sadovskiy. 32-årige Alexey kommer närmast från HT Bandy men har före det spelat många år i den ryska högstaligan. Han är skolad i ryska storlaget Jenisej och har gjort ca 300 matcher i högsta ligan. Alexey är en offensiv spelare och är även god vän med lagets ytterhalv Anton Khrapenkov.

"Jag har enbart positiva känslor inför denna utmaning, att prova på den svenska Elitserien. Det är en ny etapp i min karriär och jag har som mål att göra så bra ifrån mig som möjligt och hjälpa klubben maximalt."

 

Truppen

Eftersom vi nu skrivit kontrakt med Alexey så gör vi en förändring där Leonid Bedarev inte kommer att ingå i truppen. Leo har fått erbjudande om spel i ryska laget Zorkij och vi väljer att släppa honom till dem. Det är viktigt att vi har spelare som brinner för att spela med Kalix och i Leos fall så vill han hemskt gärna spela med Zorkij eftersom det blir en bättre lösning för honom rent socialt och familjemässigt. Vi väljer därför att släppa honom.

 

Kontrakterade spelare:

Björn Hellman, Oskar Sundqvist, Jonathan Johansson, Anton Khrapenkov, Simon Viklund, Jimmy Berglund, Johan Sundquist, Christian Frohm, Viktor Mardakin, Niclas Rönnqvist, Anders Englund, Nils Wikström, Olov Englund, Tuomas Liukkonen, Alexey Sadovskiy.

 

För Kalix Bandy

Peter Stock                                                                                       Tävlingskommitténs ordförande

För mer information kontakta Peter Stock, 072-214 48 81

Skribent: Anette Söderlund
Epost: This is a mailto link

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Andelslotteri

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Swish

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

   Elitrapport

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 Svenska Spel
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
svea2_190x150
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sisu
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Postadress:
Kalix BF - Bandy
Vintervägen 13
95261 Kalix

Kontakt:
Tel: 0923-771 85
Fax: 0923-120 65
E-post: This is a mailto link

Se all info