Hoppa till sidans innehåll

Pressträff

2017-05-12 16:08
Kalix Bandy presenterar nya tränare för säsongen 2017/18, samt kompletterar spelartruppen.
  • Uppdaterad: 2017-05-12 16:28

Huvudtränare: Tommy Andersson

Tommy har en lång spelarkarriär bakom sig med bland annat 10 år i Kalix Bandy och är känd som kvalkungen, då han sköt tillbaka Kalix Bandy till elitserien i mars 2013 med tre mål i den avgörande matchen mot Motala borta.

Som tränare kommer Tommy från de egna leden där han de två senaste säsongerna har tränat Kalix P18 respektive Kalix division 1 lag. Tommy har också en bakgrund som tränare i fotboll där han bland annat lett Assi IF:s division 2 lag i tre säsonger.

Det känns riktigt bra att vi har lyckats rekrytera Tommy som är en duktig analytiker och väldigt seriös i det han gör säger tävlingskommitténs Peter Stock.

Assisterande tränare: Mattias Andersson

Mattias har precis som Tommy spelat i Kalix Bandys elitlag, det blev sju år som spelare i Kalix, men Mattias har även spelat med Vänersborg, Tellus och Ale Surte förutom de lokala lagen Karlsborg och Nyborg vilket ger en bred erfarenhet som spelare.

Som tränare har Mattias varit huvudansvarig för Karlsborgs div 1 lag de tre senaste säsongerna. Som fotbollstränare har Mattias & Tommy kamperat ihop då de tillsammans var ansvariga för Assi:s herrlag under två säsonger.

Mattias är dessutom en duktig pedagog och är utbildad idrottslärare vilket han jobbat som under 10 år. Kalix Bandy har under flera år velat knyta till sig Mattias och vi är glada för att vi äntligen lyckats!

Tommy och Mattias är ett nytt ungt tränarpar med bra personkemi och passar perfekt in i föreningens tankar gällande nystart efter en tuff fjolårs säsong, vår ambition är även att komplettera med ytterligare en assisterande roll, säger Peter Stock.

Vi kan ocks presentera ett nyförvärv i Oskar Sundqvist från Karlsborgs BK vilket gör att målvaktssidan är komplett. Oskar är 23 år och fostrad i Kalix Bandy, Oskar var bland annat målvakt tillsammans med Björn Hellman när Kalix tog sitt junior SM-guld. Därefter har Oskar representerat Nyborg och Karlsborg i division 1. En duktig, ung målvakt med stor utvecklingspotential, säger nya tränaren Tommy.

Truppen:

Vi har nu kommit överens om en förlängning med vår mittfältsmotor Leo Bedarev om ytterligare en säsong i Kalix Bandy.

Kontrakterade spelare:

Björn Hellman, Oskar Sundqvist, Jonathan Johansson, Anton Khrapenkov, Simon Wiklund, Jimmy Berglund, Johan Sundquist, Christian Frohm, Viktor Mardakin, Niclas Rönnqvist, Leo Bedarev.

Vår ambition är att även förlänga kontrakten med Olov Englund, Anders Englund, Nils Wikström och Mikael Jansson vilket vi hoppas blir klart inom kort.

Dessutom är vi inne i slutdiskussioner med ett mycket intressant nyförvärv.

För Kalix Bandy

Peter Stock, tävlingskommittén ordförande

För mer information kontakta Peter Stock, tel 072-214 48 81

Skribent: Anette Söderlund
Epost: This is a mailto link

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Andelslotteri

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Swish

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

   Elitrapport

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 Svenska Spel
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
svea2_190x150
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sisu
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Postadress:
Kalix BF - Bandy
Vintervägen 13
95261 Kalix

Kontakt:
Tel: 0923-771 85
Fax: 0923-120 65
E-post: This is a mailto link

Se all info