partners-in-top

Damerna förlorade premiären

Kalix Bandys Damer förlorade premiären mot Grycksbo med 6-15. Grycksbo tog tag i matchen direkt och gjorde 0-1 redan efter 45 sekunder. Kalix Damer replikerade dock redan i den fjärde minuten genom Emma Andersson, men Grycksbo fortsatte att ha ett visst övertag och gick fram till 1-5 innan halvtimmen var spelad. Det kan ha varit premiärnerver som spökade för Kalix i början för i samband med att Grycksbo fick 2 utvisningar lyfte Kalix upp spelet och reducerade till 3-5 innan halvleken var slut genom mål av Caroline Strömberg och Tanja Illarionova.

Tanja Illarionova skjuter ett av målen i matchen mot Grycksbo

Andra halvlek blev målrik och redan efter 30 sekunder reducerade Kalix igen till 4-5 , återigen mål av Tanja Illarionova. Men säg den glädje som består, i anfallet efter ökar Grycksbo ut sin ledning till 4-6 genom den för dagen bäste spelaren Tova Grönoset, som totalt svarade för 7 mål och 2 assist i matchen. Kalix svarade direkt och fick i sitt nästa anfall straff och den förvaltade Caroline Strömberg på bästa sätt till 5-6. Här var Kalix på gång och ville komma ikapp. Detta skapade ytor som inte Grycksbo var sena att utnyttja och gjorde ytterligare tre mål inom 5 minuter och matchen var i princip avgjord.
För att vara första matchen så tycker jag att Kalix stod upp bra i spelet men det var framför allt 2 spelare i Grycksbo, Tova Grönoset och Nelly Hedlund, som var den stora skillnaden idag.

Målskyttar i Kalix: Tanja Illarionova 3, Caroline Strömberg 2, Emma Andersson 1